Sv. Nikola

Duljina staze
6.6km
Vrijeme obilaska
3h
Ukupno penjanja
m
Kondicija
/5
Zahtjevnost
/5
Podloga
O ruti

Ova fizički zahtjevna planinarska ruta prolazi izazovnim, ali zadivljujućim područjem planine Biokovo. Nazvana po crkvi Sv. Nikole koja se nalazi na jednom od biokovskih vrhova, ruta planinarima pruža priliku za istraživanje spektakularnih krajolika i panoramskih pogleda na okolne kanjone.

Početak rute obilježava uspon do prijevoja kod Nevistina stina nakon kojeg slijedi kraći spust, a zatim ponovni dulji uspon prema crkvi Sv. Nikole. odakle se pruža izvanredan pogled na okolne biokovske kanjone i planinske vrhove. Ovdje možete zastati, odmoriti se i uživati u prekrasnom krajoliku.

Ruta se potom  istim putem vraća prema ishodišnoj točki u Brelima. Ovo je prilika da još jednom “ponovite gradivo” i u povratku proživite sve izazove i užitke koje ova staza nudi.

Ruta je fizički zahtjevna pružajući planinarima priliku za povezivanje s prirodom i dubokim osjećajem postignuća dok osvajaju vrhove Biokova.

Highlights
  1. Prijevoj kod Nevistinih stina: Početak rute obilježava uspon do prijevoja kod Nevistinih stina. Ovdje ćete se suočiti s prvim izazovima staze i uživati u početnim panoramskim pogledima na okolne planinske pejzaže.
  2. Crkva Sv. Nikole: Doslovni vrhunac rute je posjeta Crkvi Sv. Nikole koja se nalazi na vrhu planine. To je idealno mjesto za odmor, osvježenje i uživanje u tišini prirode.
  3. Panoramski pogledi: Gotovo cijelom dužinom rute pružaju se predivne panoramske vizure na okolne kanjone, planinske vrhove i Jadransko more.
Destinacije
na ruti

Karta rute

Preuzmi GPX trag rute

Ostale aktivnosti

koje inspiriraju

Atrakcija

vrijedna posjeta