Lungomare

Duljina staze
8.5km
Vrijeme obilaska
2h
Ukupno penjanja
m
Kondicija
/5
Zahtjevnost
/5
Podloga
O ruti

Dobro došli na planinarsko - šetačku rutu uz more, a koja će Vas očarati predivnim pogledima na Makarsku rivijeru, plavetnilo Jadrana i srednjodalmatinske otoke. Prilagođena je svim ljubiteljima prirode i aktivnog života, bez obzira na kondiciju ili planinarsko iskustvo. 

Ruta spaja gotovo skrivenu oazu uvale Vruja s popularnim i slikovitim turističkim mjestima Brela i Baška Voda, a pritom gotovo cijelom svojom trasom prati obalnu crtu što Vam omogućava da se opustite, uživate u šetnji i pogledima, udahnete mirisni morski zrak i prepustite se ljepoti pejzaža koji vas okružuje.

Iako nezahtjevna, ova ruta ima i svoj avanturistički dio koji se nalazi neposredno uz uvalu Vruja gdje Vas očekuje strmiji teren pri čemu je potrebno nešto više opreza i snage no zato je i nagrada, u obliku adrenalinskog iskustva i nezaboravnih pogleda na more i otoke, itekako vrijedna malo većeg napora.

Bez obzira jeste li novi u svijetu planinarenja ili ste pak iskusni avanturist, ova ruta obećava nezaboravno iskustvo koje će vas obogatiti i ostaviti trag u vašim sjećanjima.

Highlights
  1. Uvala Vruja: Ovdje možete uživati u osvježavajućem kupanju u bistrom, plavom moru ili se jednostavno prepustiti predivnim prirodnim kontrastima mora i bijelih stijena. 
  2. Pogledi na Jadransko more: Tijekom cijele staze imat ćete priliku uživati u zadivljujućim pogledima na gotovo okomite uzvisine Biokova i plavetnilo Jadrana iznad kojih se ono uzdiže. Stoga zastanite, udahnite svježi morski zrak i uživajte u neizmjernoj ljepoti prirode.
  3. Zelenilo i mediteranska flora: Ova ruta prolazi kroz prekrasne i raznolike zelene mediteranske krajolike pa očekujte da ćete hodati uz maslinike, borove šume i cvjetne livade koje oživljavaju pejzaže duž cijele rute.
Destinacije
na ruti

Karta rute

Preuzmi GPX trag rute

Ostale aktivnosti

koje inspiriraju

Atrakcija

vrijedna posjeta