atrakcije

Park prirode Biokovo

O atrakciji

Park prirode Biokovo jedan je od čak jedanaest na ovaj način zaštićenih prostora u Hrvatskoj. Biokovo nema samo značajnu geografsku, povijesnu ili kulturološku ulogu, ono je prava riznica prirodnih bogatstava te ga svakako vrijedi upoznati, istražiti i u njemu uživati na sve moguće načine.

Park obuhvaća prostor prepun zanimljivih geomorfoloških tvorevina, a u njemu žive brojne endemske biljne i životinjske vrste. Uz to, sama planina, uzdižući se gotovo okomito iznad obale i odvajajući je od klimatski i geografski različitog prostora Zabiokovlja, pruža jedinstvene vidikovce i poglede, a jedna od njezinih najistaknutijih atrakcija je i 1762 metra visok vrh Sveti Jure, treći najviši u Hrvatskoj.

Važno!
Pustolovina na Biokovu traži pripremu i ozbiljnost, posebice kada je riječ o količini tekućine koju nosite sa sobom, s obzirom na to da na planini ne postoji niti jedan izvor vode. Uz to, drugu najvišu planinu u Hrvatskoj nikako ne treba podcijeniti, čak ni u povoljnim vremenskim prilikama, stoga je kvalitetna planinarska oprema, a po mogućnosti i iskustvo, veoma važna.

    Aktivnosti

    u blizini

    Destinacije

    u blizini