Igrane

O destinaciji

Od nekadašnjeg starog maslinarskog i poljoprivrednog naselja s bogatom kulturno-povijesnom baštinom, Igrane su stasale u živopisno turističko mjesto s dugim i lijepim šljunčanim plažama, brojnim apartmanima, kućama za odmor te hotelom, a ističe se i autentičnom enogastronomskom ponudom.

Kao i sva druga mjesta na Rivijeri, Igrane su još uvijek snažno povezane s Biokovom. Život uz obalu, naime, tradicionalno nije bio popularan jer su uzvisine pružale plodnu zemlju, ali i sigurnost, pa nije čudno da su obronci Biokova prepuni vrijednih ostataka prošlosti. Pri tome je osobito važno spomenuti crkvu Sv. Mihovila iz 11. stoljeća, građenu poput bazilike, ostatke plemenskih nastambi i ilirskih gomila, crkve Sv. Spasa iz 9. stoljeća te brojne druge povijesne ostatke koji svjedoče o kontinuitetu života i kulture od ilirskih vremena do danas.

Hmm?
Najstariji pisani dokument koji spominje selo Igrane seže u 1466. godinu, iz predosmanskog je razdoblja. U dokumentu koji herceg Stjepan Kosača upućuje Mletačkoj republici spominje se selo Igrane koje ima oko pedeset stanovnika.

+29
°
C
High:+31
Low:+23
Fri
Sat
Sun
Mon

Turistička zajednica mjesta Igrane

Vrtina 153,
HR - 21329 Igrane
Tel: +385 21 627 801
E-mail: info@igrane.org
Web: www.igrane.org

Istraži aktivnosti

u destinaciji

Atrakcija

vrijedna posjeta