Makarska

O destinaciji

Upravno i kulturno središte Rivijere, grad Makarska, njezina je turistički najznačajnija destinacija. 

Skladno ugniježđena ispod Biokova, Makarska je veoma popularno odredište zbog svojih plaža, prirodnih ljepota, ali i bogate ponude raznovrsnih turističkih sadržaja za široku lepezu ukusa i potreba. Uz to, njezin središnji geografski položaj čini je gotovo idealnim ishodištem za istraživanje ostatka šire regije – od ostalih destinacija na Rivijeri, otoka Brača i Hvara, pa sve do Zabiokovlja.

Pogled s makarske rive na plavetnilo Jadrana te obale Brača i Hvara nadmašuje tek onaj na grad i biokovske stijene kada se Makarskoj približavate brodom. Uspnete li se automobilom, biciklom ili čak pješice do jednog od planinskih vidikovaca, vizura od predivne postaje spektakularna, a pogled, koji ponekad (navodno) seže i do Italije, nemoguće je opisati; treba ga iskusiti. Uz brojne prirodne, kulturne, turističke atrakcije i sadržaje kojima obiluje cijela regija, posebno mjesto zauzimaju bezbroj puta opjevane pješčane i šljunčane plaže. Plaža u samoj Makarskoj duga je gotovo dva kilometra i nadaleko je prepoznatljiv simbol grada.

Hmm?
U malom selu Kotišina, svega 2km od Makarske, otvoren je suvremeni multimedijalni Interpretacijski centar Veliki Kašte smješten u istoimenoj višekatnoj utvrdi koja je povijesna senzacija Podbiokovlja. Utvrda na biokovskim liticama sagrađena je za vrijeme Kandijskog rata kako bi pružila zaklonište za stanovništvo u vrijeme sukoba s Osmanlijama. Danas je njena unutrašnjost pretvorena u pravo moderno čudo koje priča priču ovog predivnog kraja.

+31
°
C
High:+35
Low:+26
Fri
Sat
Sun
Mon

Turistička zajednica grada Makarske

Franjevački put 2
HR – 21300 Makarska
Tel: +385 21 612 002
Fax: +385 21 616 288
e-mail: info@makarska-info.hr
web: https://makarska-info.hr/ 

Istraži aktivnosti

u destinaciji

Atrakcija

vrijedna posjeta